Geachte lezer van onze website,

Een Dierenartsenpraktijk Bio Mentor wordt gerund door Eriko en Wim de Leeuw.
Wim is afgestudeerd als dierenarts in 1985. Uit onvrede over de situatie in gangbaar dierenartsenland is hij gedeeltelijk overgegaan op holistische geneeswijzen. Dit is een diergerichte benaderingswijze, waarbij zowel natuurlijke - als moderne zienswijzen een plaats hebben.

Eriko Ohashi is aan de Hogeschool Sport & Bewegen in Japan afgestudeerd en brengt zij kennis en ervaring over Japanse voedingsleer, beweging, revalidatie en Kampo. Zij is verantwoordelijk voor alle aspecten die met organisatie, management en digitalisering (o.a. website) te maken hebben. Verder heeft zij ook een belangrijke taak in het geruststellen van stress volle patiŽnten.

Bij onze praktijk staat de holistische benadering voorop. Dat wil zeggen dat we alle invloeden die gezondheid, welzijn en gedrag bepalen, betrekken in ons behandelplan. Bij ernstige gevallen worden er ook moderne medicijnen ingezet om de situatie te stabiliseren. En daarnaast gaan wij een stappen plan maken zodat de klacht niet meer terugkomt. Deze opzet geldt voor alle diersoorten, van paard tot konijn en van koe tot hond. Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in de behandeling van zogenaamde chronische en ongeneeslijke ziekten en in het handhaven van gezondheid door de juiste methode toe te passen en betere omstandigheden te scheppen.

Voor paarden is een natuurlijke gevormde hoef zonder ijzers van primair belang om hoefziekten als rotstraal, hoefkatrolontsteking en hoefbevangenheid te genezen of te voorkomen. Voor honden en katten is van belang dat zo vroeg mogelijk begonnen wordt met vers voer, om problemen in de toekomst te voorkomen. Bij huidproblemen, verteringsprobleem, suikerziekte of urinewegproblemen is het overgaan naar verse voeding de eerste stap. Verder is een aangepast entschema een aandachtspunt, om teveel enten (= schadelijk) te voorkomen. Het bepalen van antistoffen (titeren) heeft ook een belangrijke rol hierin.

Wij zijn ervan overtuigd dat het aanpakken van diep liggende oorzaken van aandoeningen uiteindelijk voor echte genezing zal zorgen i.p.v. enkel symptomen te bestrijden. Hierbij is het vermogen tot zelfgenezing erg belangrijk. Dierenartsenpraktijk BIO MENTOR is een plaats waar dieren bij voorkeur op een integratieve manier behandeld worden zodat therapie en preventie leiden tot duurzame gezondheid.


Met vriendelijke groeten,

Wim en Eriko de Leeuw


Broekhem 65
6301 HE  Valkenburg aan de Geul
e-mai : info@biomentor.org  Tel:043-6011418