Worminfecties

De industrie die de wormpilletjes maakt, wil ons graag bang maken voor de nadelige effecten van worminfecties voor dier en mens (m.n. spoelworm richting kinderen).
Een hond of kat die wormen heeft moet (chemisch) ontwormd worden, dat is duidelijk.
Maar of er zo intensief voorbehoedend ontwormd moet worden, is de vraag. Wormen hebben een nog niet geheel begrepen (nuttige) invloed op het immuunapparaat. Mensen met niet te beheersen allergische huidproblemen hebben onderzoekers doelbewust besmet met wormen, met als resultaat dat de klachten verdwijnen.
Het lijkt logischer om via onderzoek op de ontlasting eerst te kijken of uw dier wel wormen heeft. Indien dit negatief is, heeft ontwormen niet zoveel zin en is zelfs schadelijk.
Een besmetting, die geen schade, doet is nuttig voor een evenwichtige opbouw van de weerstand.

Vlooien

De meeste vlooien bij de hond zijn kattenvlooien. Dus als er katten en honden samen hokken, dan kan er een probleem ontstaan.
Parasieten zitten het meest op dieren met een slechte gezondheid en een lage weerstand. Het is dus ook zaak om bijvoorbeeld richting voeding een en ander bij te stellen.
Droogvoer honden zijn vlooienhonden.

Ook de omgevingsdruk moet verminderd worden. Goed stofzuigen. Met name de plaatsen waar de dieren veel verblijven. Als u op reis gaat het huis sprayen met een insecticide spray (natuurlijk: teatree/eucalyptus/neem/moksaku of chemisch: permethrin basis).

Als het helemaal niet te harden is Frontline op de dieren gebruiken indien echt nodig elke 6 weken.

Een puppy kan geborsteld worden met een vlooienkam, waarop Frontline op gesprayd is. Dit geeft minde toxische belasting dan een pup helemaal sprayen.

Vlooien en wormen horen bij elkaar. Dus een dier met vlooien ook regelmatig voor wormonderzoek aanbieden.

De effecten van middelen die de cyclus van de vlo be´nvloeden vinden we tegenvallen in heftig ge´nfecteerde bestanden.


Teken

De ziekte van Lyme rukt op. Deze wordt door teken veroorzaakt. Dit gigantische probleem voor de meeste ‘outdoor’ honden zal geprobeerd opgelost te worden door een formule waarbij getracht wordt de teek te hinderen door de haren ‘glad’de maken. Indien deze formule klaar is wordt u ge´nformeerd.