Natuurlijke Geneeskunde
voor paarden

Konik veulen in Valkenburg
Vaak zien wij bij onze patienten een trieste ziektehistorie, met een behandeling die alleen maar uit symptoombestrijding heeft bestaan. Onze ervaring als holistisch dierenarts is, dat zogenaamde chronische en onoplosbare problemen totaal te genezen zijn, door de oorspronkelijke oorzaak van de aandoening diep aan te pakken.

Ziekten voorkomen is nog belangrijker. Met adviezen over natuurlijk management kunnen we proberen de natuurlijke situatie zoveel mogelijk te benaderen. Hierbij past ook een vaccinatie advies, waarbij kritisch wordt bekeken welke entingen echt nodig zijn.

De mogelijkheid bestaat om regelmatig worm onderzoek en gebit inspectie te laten verrichten. Binnen onze aanpak hoort ook een advies over voeding, beweging en weide management om voor een optimale, duurzame gezondheid zorg te dragen.

Een belangrijk punt is, dat u als eigenaar meedenkt en meewerkt, want u kent uw paard het beste.

Wij zijn zeker geen alternatieve praktijk.
Want wij zijn ons ervan bewust dat niet alle problemen op een natuurlijke manier opgelost kunnen worden. Soms is de inzet van antibiotica en andere moderne geneesmiddelen noodzakelijk om in te grijpen bij levensbedreigende situaties.

Het is ons doel om uw paard weer in staat te stellen om zichzelf te genezen met behulp van een stappen plan, aangepast aan uw situatie. We kijken naar het geheel en willen zoeken naar de beste mogelijkheden voor uw huisdier.

Daarom noemen wij ons holistisch.