Hooien
         Gras Analyse voor Paarden

Hooi en Gras Analyse voor Paarden

Hooi en Gras
         Analysevoor Paarden
Home Extra advies op maat
Juiste Analyse Aanvraag
Aandoeningen Kosten
Gangbaar hooi Contact
Links Dierenarts
Inleiding


Tegenwoordig wordt de voeding gezien als het eerste ‘ middel’ voor een goede gezondheid. Daarom is het erg handig als wij onze voeding kopen, dat we precies weten wat erin zit aan eiwitten, vetten, kool-hydraten etc.

Zo moet het ook zijn voor paarden en hun gezondheid. De gezondheid van uw paard wordt bepaald o.a. door wat hij elke dag eet.......en de hoofdmaaltijd bestaat uit hooi.

Wij hebben deze website bebaseerd op de informatie van Dr. Kellon, voedings deskundige voor paarden. Zij heeft zich vooral ingespannen voor paarden met Insuline Resistentie en Cushing. Haar website is www.drkellon.com.

Omdat wij aan de buitenkant niet veel kunnen zeggen over de inhoud van het hooi, gaan wij op een aangepaste methode voor paarden het hooi of gras laten analyseren zodat wij weten wat onze paarden elke dag eten. Soms worden er supplementen gegeven waar bijvoorbeeld veel ijzer in zit, terwijl in het hooi ook al een verhoogd ijzer zat. Met alle goede bedoelingen wordt dan de gezondheid van het paard bedreigd.

Een paard (500 kg) heeft minimaal 10 kg hooi per dag nodig, maar men weet niet dat de kwaliteit van gangbaar hooi soms schadelijk voor onze paarden is. Daarom speelt de hooianalyse een belangrijke rol om paarden zo optimaal mogelijk gezond te houden of helpen te genezen van hun aandoeningen.

Er zijn verschillende hooianalyses op de markt te zien. Maar deze analyses zijn vaak gebaseerd op andere grote huisdieren en niet op paarden.

Het gangbare analyse bureau geeft alleen de uitslag met een algemene indicatie en een grote 'normale' spreiding. Maar verder wordt het de paarde eigenaar niet duidelijk welke maatregelen hij moet nemen. Men moet hiervoor nog apart een voedings deskundige inschakelen.

Wij hebben hiervoor oplossingen!!

Voor meer informatie kijken naar......
Voor de eenvoud praten we in deze website veel over 'hooi'. Maar we bedoelen hiermee ook de andere soorten ruwvoer zoals hooisilage en gras.


Biomentor Foundation

Broekhem 65
6301 HE Valkenburg
Tel:+31-43-6011418
E-mail :
stichting@biomentor.org