Japanse Thee
Gezondheid
Thee zetten
Japans bedrijf
Assortiment
Over ons
Contact
Over ons

We zijn van de Stichting Biomentor die zich vooral bezig houdt met het revalideren van 'afgeschreven' paarden, om deze een tweede kans te geven.  Ook vinden we het belangrijk om mensen bewuster te maken over de preventieve gezondheid voor dieren. We behandelen volgens holistische diergeneeskunde.

Omdat we zelf ook intensief bezig zijn met holistische gezondheid, kiezen we op een bewuste manier ons voedsel. De Japanse groene thee vormt een belangrijk onderdeel van ons gezond leven. En omdat ik zelf uit Japan afkomstig ben, drinken we altijd de groene thee die in Japan geteeld en op een traditionele manier verwerkt is.

Het is alleen altijd lastig om goede authentieke Japanse groene thee te kopen in Nederland. Sinds we in Valkenburg, Limburg wonen is het nog lastiger geworden. We moesten naar de Japanse winkel
in Düsseldorf gaan om geïmporteerde Japanse thee te kopen of mijn familie in Japan vragen of ze het kunnen sturen. Soms hadden wij geen Japanse thee meer in huis, en dan kochten we Chinese groene thee…Chinese thee is misschien ook lekker, maar voor ons is het niet de smaak die we zoeken.

In februari 2014 ben ik naar Japan geweest voor familie bezoek. Vrij toevallig kwam ik in contact met een van de traditioneel thee bedrijf in Nagasaki waar ik zelf ook geboren ben. Het bedrijf, waar nu drie generaties werkzaam zijn, bestaat al 70 jaar.

Hun naam klonk mij erg bekend in de oren, die samen ging met een bepaalde melodie…en ik moest denken waar dit vandaan kwam. Het was een bekende TV reclame toen ik nog klein was. "Oud gevestigd thee bedrijf GEKKO-EN!!"

Alle thee die we van mijn familie gekregen hebben was van het thee bedrijf Gekko-en. Als we ' blind'  thee zetten (dus zonder dat we verpakking gezien hadden), wisten we meteen door de smaak dat het thee van "Gekko-en was". Hier proef je meteen kwaliteit.
"Kwaliteit en smaak zijn de belangrijkste kenmerken van Gekko-en. Hier valt niet op af te dingen", zo zeiden ze tegen mij in Japan.

We hebben besloten om deze lekkere thee te importeren in Nederland om mensen hier de kans te bieden om echte authentieke en gezonde Japanse groene thee te kunnen drinken. Japanse groene thee heeft namelijk ook een goede invloed op ons lichaam, zodat wij misschien ook nog mensen gezonder kunnen maken met de hulp van de thee. De opbrengst van de thee gaat ook naar de Stichting Biomentor, die dieren de gelegenheid geeft om gezond te worden. Mooie combinatie, vinden we!

Ook omdat er vaak thee worden verkocht als 'Japanse groene thee' die dus geen Japanse thee is of slecht van kwaliteit is, willen wij mensen in de gelegenheid te stellen om "echt lekkere Japanse thee" te drinken.

Vaak is Japanse thee te duur. Wij willen lekkere en kwalitatief goede Japanse groene thee zodanig betaalbaar maken, dat deze toegankelijker wordt voor meer consumenten.

En….omdat we zelf Japanse groene thee dagelijks drinken, is het ook zeer handig als wij zelf gaan importeren!!

We hopen dat mensen onze Japanse
groene thee lekker vinden en ook gezonder worden.

Met vriendelijke groeten,

Eriko Ohashi- de Leeuw (大橋江里子)

Back to HP Biomentor Foundation
Broekhem 65 6301HE Valkenburg